14 ربيع الاول

(زمان خواندن: 2 - 3 دقیقه)

١- هلاكت یزید بن معاویه
٢ـ مرگ موسی خلیفه عباسی

1ـ هلاكت یزید بن معاویه
یزید بن معاویه در چهاردهم ربیع الاول سال 64 هـ .ق. و در 39 سالگی به اجداد خود در جهنم ملحق شد. مادر وی، «مَيْسُون» دختر بَجدَل كلبی بود كه غلام پدر را بر خویشتن راه داد و به یزید ملعون باردار شد و از همین جاست كه طبق فرمایش معصومین‌(علیهم السلام) قاتل امام حسین‌(علیه السلام) زنازاده بوده است وبه طوركلی باید گفت: قاتل حسین‌(علیه السلام) عنوانی است كه شامل حال شمر، عمربن سعد، ابن زیاد و یزید و.ـ .. علیهم لعنه الله ـ میشود.
ـ قلم قاصر از این همه پستی
ظلم و فسق و فجوری كه یزید در ایام عمر خویش مرتكب شد آنچنان زیاد و شنیع است كه قلم از ذكر آنها قاصر است. ابن جوزی یكی از علمای اهل تسنّن، می‌نویسد: « عده‌ای از اهل مدینه به شام رفتند هنگامی که بازگشتند بسیار از یزید شماتت می‌كردند و می‌گفتند: از نزد كسی می‌آییم كه دین ندارد؛ شراب می‌نوشد؛ طنبور می‌نوازد و سگ بازی می‌كند». عبدالله بن حنظله نیز در احوال یزید چنین می‌گفت: «همانا یزید مردی است كه با مادران و دختران و خواهران خویش نكاح می‌كند و شراب می‌نوشد و نماز را ترك می‌كند».
ـ سه سال خلافت ننگین
یزید بن معاویه در سال اول خلافت خویش،‌ یعنی سال 61 هـ .ق. واقعه جانسوز كربلا را به وجود آورد كه شهادت امام حسین‌(علیه السلام) و هفتاد و دو تن اصحاب باوفایشان و نیز اسارت زنان و دختران آن حضرت پس از عاشورا، جملگی از مصایب واقعه كربلاست. در سال دوم خلافت وی، واقعه حرّه در مدینه اتفاق افتاد كه در آن، مردم مدینه قتل عام شدند و جان و مال و ناموس آنها تا سه روز مورد تجاوز سپاهیان یزید قرار گرفت!! مدائنی روایت كرده است كه بعد از آن واقعه، از هزار زن بی شوهر فرزند زنا متولد شد و به قولی ده هزار زن چنین بوده است! در سال سوم خلافت او، سپاهیان شام شهر مكه را محاصره و اقدام به تخریب و آتش زدن خانه خدا كردند.
در علّت مرگ یزید چند قول است: بعضی گفته اند كه او به بلای ناگهانی هلاك شده است. اما برخی همچون شیخ صدوق‌ می‌فرمایند : «یزید شب با حالت مستی خوابید و صبح روز بعد او را مرده یافتند در حالیكه بدن او تغییر كرده بود مثل آنكه بر آن قیر مالیده شده باشد».
جسد نحس او را در باب الصغیر دمشق دفن كردند.

2ـ مرگ موسی خلیفه عباسی
در چهاردهم ربیع‌الاول سال 170 هـ .ق. موسی الهادی، فرزند مهدی عباسی در 25 سالگی در شهر بغداد به جهنم واصل شد. وی به قساوت قلب ، بی رحمی، خشونت طبع و شرارت نفس مشهور بود. خلافت او یك سال و سه ماه طول كشید .
سید بن طاووس روایت می‌كند كه موسی الهادی لشكر فرستاد و حسین بن علی بن حسن مثنی فرزند امام حسن مجتبی علیه السلام را كه به صاحب فخ معروف بود، با اصحابش شهید كرد. سر حسین را با اسیران به نزد او آوردند؛ هنگامی كه نظرش بر آن سر افتاد اشعاری خواند .سپس اسیران را یكی پس از دیگری می‌آوردند و او بعد از سرزنش و توبیخ، دستور قتل آنها را صادر می‌كرد. خلاصه در یك روز جمع كثیری از اولاد امیرمؤمنان امام علی‌ علیه السلام را به قتل رسانید.

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام

loading...
اخبار مؤسسه
فروشگاه
درباره مؤسسه
کلام جاودان - اهل بیت علیهم السلام
آرشیو صوت - ادعیه و زیارات عقائد - تشیع

@sibtayn_fa





مطالب ارسالی به واتس اپ
loading...
ویدئو
مداحی
سخنرانی
صوت
تصویر

روزشمارتاریخ اسلام

5 جمادی الاول

ولادت با سعادت حضرت زینب (سلام الله علیها) در روز پنجم جمادی الاول سال پنجم هـ.ق ولادت با...


ادامه ...

6 جمادی الاول

وقوع جنگ موته در ششم جمادی ‌الاول سال 8 هـ .ق. جنگ موته به وقوع پیوست. علت وقوع...


ادامه ...

10 جمادی الاول

وقوع جنگ جمل روز دهم جمادی‌الاول سال 36 هـ .ق جنگ جمل روی داد كه نتیجه آن پیروزی...


ادامه ...

13 جمادی الاول

شهادت حضرت فاطمه‌ زهرا‌ (سلام الله علیها) بنا بر نقل پاره‌ای از روایات، شهادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله...


ادامه ...

15 جمادی الاول

١ ـ ولادت با سعادت حضرت امام زین العابدین (علیه السلام)٢ ـ درگذشت ولید بن عبدالملك مروان1ـ...


ادامه ...

29 جمادی الاول

وفات محمد بن عثمان سمری، دومین نایب خاص امام عصر(علیه السلام) در بیست و نهم جمادی‌الاول سال 305...


ادامه ...
012345

انتشارات مؤسسه جهانی سبطين عليهما السلام
  1. دستاوردهای مؤسسه
  2. سخنرانی
  3. مداحی
  4. کلیپ های تولیدی مؤسسه

سلام ، برای ارسال سؤال خود و یا صحبت با کارشناس سایت بر روی نام کارشناس کلیک و یا برای ارسال ایمیل به نشانی زیر کلیک کنید[email protected]

تماس با ما
Close and go back to page