حضرت پیامبر(صلی الله علیه وآله) چند فرزند داشتند؟

(زمان خواندن: 3 - 6 دقیقه)

پسران پیامبر (صلی الله علیه وآله) همگی در کودکی از دنیا رفتند و برای فاطمه زهرا (سلام الله علیها) برادری نماند. دختران پیامبر، اسلام را درک کردند و مسلمان شدند ولی آنها هم از دنیا رفتند.
در میان همسران پیامبر(صلی الله علیه وآله) فقط دو نفر از آنان بچه‏ دار شدند و غیر از این دو هیچ کدام صاحب بچه نشدند. این دو نفر عبارتند از خدیجه و ماریه. از ماریه ابراهیم به دنیا آمد و ابراهیم پس از یک سال و ده ماه و هشت روز مُرد.
ولى از حضرت خدیجه فرزندان متعددى به دنیا آمدند. شیخ صدوق در کتاب «خصال» آورده است: از حضرت خدیجه برای پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) شش فرزند به دنیا آمد: قاسم، عبدالله، ام کلثوم، رقیه، زینب و فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و یک پسر هم از ماریه برای پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) به دنیا آمد. (بحار الانوار، ج22 ص151 ح3 چاپ بیروت)
در حدیث دیگری از خصال آمده است که پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) در جواب انتقاد عایشه از خدیجه فرمود: او برای من قاسم، عبدالله، فاطمه، رقیه، ام کلثوم و زینب را به دنیا آورد.
در کتاب قرب الاسناد هم آمده است که پیامبر اسلام از حضرت خدیجه شش فرزند به نام های عبدالله، قاسم، ام کلثوم، رقیه، زینب و فاطمه(سلام الله علیها) داشت و یک پسر هم از ماریه داشت. (بحار الانوار، ج22 ص151 ح2) در مناقب هم برای پیامبر هفت فرزند ذکر کرده است که شش فرزند متعلق به حضرت خدیجه (س) است و یک فرزند هم از ماریه است. (بحار 22 ص152 ح4) بر پایه این روایات و روایات دیگر، به پیامبر اسلام هفت فرزند نسبت داده شده است: قاسم، عبدالله، ام کلثوم، رقیه، زینب، فاطمه (سلام الله علیها) و ابراهیم.
شش نفر از حضرت خدیجه و ابراهیم از ماریه. توجه داشته باشیم که عبدالله را گاهی با لقب طیب و طاهر یاد می کنند. (بحار 22 ص166 ح25 به نقل از المنتقی) در مناقب و اعلام الوری هم تصریح کرده است که طیب و طاهر لقب عبدالله است. (بحار 22 ص152 ح4 و ص201 ح20) در اعلام الوری گفته است: آنان که می گویند پیامبر از خدیجه چهار پسر داشت؛ قاسم، عبدالله، طیب و طاهر، اشتباه کرده اند. پیامبر از خدیجه دو پسر داشت؛ قاسم و عبدالله، و طیب و طاهر لقب عبدالله است. (بحار 22 ص201 ح20) بر این اساس اینکه کلینی در کافی، ج1 ، ص439 ، از ابواب تاریخ، باب تولد پیامبر برای پیامبر اسلام از حضرت خدیجه چهار پسر ذکر کرده و دو نفر از آنان را به نام طیب و طاهر نام برده است، صحیح نیست و پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) از حضرت خدیجه شش فرزند و از ماریه یک فرزند داشت.
*دانشمندان بعید می‌دانند حضرت رسول (صلی الله علیه وآله) هفت فرزند واقعی داشته باشد
در اینجا بد نیست به این مطلب هم اشاره کنیم که از دیدگاه برخی از دانشمندان نمی توان قاطعانه گفت که آن حضرت هفت فرزند واقعی داشت بلکه برخی از این فرزندان ممکن است فرزند واقعی آن حضرت نباشد بلکه فرزند خوانده آن حضرت بوده اند و عرب فرزند خوانده را هم فرزند می نامد.
*احتمال داده شده است زینب، رقیه و ام کلثوم  فرزند خوانده پیامبر است
درباره زینب، رقیه و ام کلثوم، این احتمال داده شده است که این دختران، دختر خوانده پیامبر اسلام بوده اند. به عنوان مثال در کتاب الانوار و البدع آمده است که رقیه و زینب دختران هاله بودند و هاله خواهر خدیجه بود و بعضی ها گفته اند رقیه و زینب متعلق به جحش بودند فرزند خوانده پیامبر اسلام بودند. (بحار 22 ص191 ح5 به نقل از مناقب) در مورد دختر خوانده بودن زینب، ام کلثوم، و رقیه به کتاب «الصحیح» نوشته سید جعفر مرتضی عاملی ج1 ص121 به بعد مراجعه شود. در این کتاب درباره دختر خوانده بودن رقیه، ام کلثوم و زینب بحث دارد.
در جواب این سوال که «فرزندان پیامبر چه شدند؟» باید گفت: ابراهیم که از ماریه قبطیه به دنیا آمد پس از یک سال و ده ماه و هشت روز از دنیا رفت. (بحار 22 ص152 ح4 و ص166 ح25) و بر پایه روایت اعلام الوری پس از یک سال و شش ماه و چند روز مرد. (بحار 22 ص201 ح20) قاسم پسر دیگر پیامبر اسلام وقتی به دنیا آمد بیش از هفت شب نماند و از دنیا رفت. (بحار 22 ص152 و ص166) و بر پایه روایت دیگر قاسم یک ساله بود که چشم از جهان فرو بست. (بحار 22 ص166 ح 25). عبدالله پسر سوم پیامبر هم در کودکی از دنیا رفت. (بحار 22 ص152 ح4) و به روایتی عبد الله هم مثل قاسم بیش از هفت شب نماند. (بحار 22 ص166 ح25) زینب را ابوالعاص به همسری گرفت.
(بحار 22 ص151 ح1، ح3، ح4) فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به همسری علی (علیه السلام) در آمد. (بحار 22 ص151 ح2، ح3، ح25) ام کلثوم را پسر ابولهب به همسری گرفت. (بحار 22 ص152 ح4) پسر ابولهب، ام کلثوم را طلاق داد و پس از آن عثمان بن عفان او را به همسری گرفت. (بحار 22 ص166 ح25) رقیه را پسر دیگر ابولهب گرفت. (بحار 22 ص152 ح4) و پسر ابولهب رقیه را طلاق داد و عثمان بن عفان او را به همسری خود در آورد. (بحار 22 ص166 ح25)(اصول کافى، ج 1، عربى، ص 439، مولد النبى(ص) / منتهى‏الآمال، ج 1، ص 208، چاپ هجرت / الصحیح من سیرة‏النبى، ج 1، ص 123 / فروغ ابدیت، ج 1، ص 167، چاپ اول، 1351 شمسى).
در جواب «چرا فاطمه زهرا (سلام الله علیها) تنها ماند؟» باید گفت: پسران پیامبر (صلی الله علیه و آله) همگی در کودکی از دنیا رفتند و برای فاطمه زهرا (سلام الله علیها) برادری نماند. دختران پیامبر، اسلام را درک کردند و مسلمان شدند ولی آنها هم از دنیا رفتند. (بحار 22 ص166 ح25) وقتی که پیامبر اسلام از دنیا رفتند، فرزندی جز فاطمه زهرا نداشتند و نسل پیامبر با فاطمه زهرا (سلام الله علیها) ادامه یافت. گو اینکه بر اساس برخی روایات زینب، ام کلثوم و رقیه نیز دختران هاله، خواهر حضرت خدیجه بودند و دختر خوانده پیامبر می باشند.
منبع: فارس

نوشتن دیدگاه

تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مؤسسه جهانی سبطین علیهما السلام

loading...
اخبار مؤسسه
فروشگاه
درباره مؤسسه

ویژه ماه مبارک رجب

loading...
اعمال
ادعیه
فضایل
کلیپ ادعیه
کلام جاودان - اهل بیت علیهم السلام
آرشیو صوت - ادعیه و زیارات عقائد - تشیع

@sibtayn_fa





loading...
آخرین
مداحی
ابوطالب (ع)
سخنرانی
تصویر

* کلیپهای بیشتر

روزشمارتاریخ اسلام

1 رجب

ولادت امام باقر علیه السلام روز جمعه اول رجب سال ۵۷ هـ .ق.، پنجمین خورشید تابناک امامت و...


ادامه ...

2 رجب

ولادت با سعادت امام هادی علیه السلام روز دوم رجب سال ۲۱۲ هـ .ق. ولادت با سعادت دهمین...


ادامه ...

3 رجب

شهادت امام هادی علیه السلام در سوم رجب سال ۲۵۴ هـ .ق. شـهادت امــام علی‌النقی (علیه السلام) در...


ادامه ...

10 رجب

١ـ میلاد حضرت علی اصغر علیه السلام٢ ـ ولادت امام جواد علیه السلام۱ ـ میلاد حضرت علی...


ادامه ...

12 رجب

١ـ وفات عباس بن عبدالمطلب (علیه السلام) عموی پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)٢ ـ...


ادامه ...

13 رجب

١ـ ولادت با سعادت مولای متقیان امیرمؤمنان حضرت امام علی علیه السلام٢ ـ آغاز ایام البیض (ایام...


ادامه ...

14 رجب

مرگ معتمد عباسی چهاردهم رجب سال ۲۷۹ هـ .ق. معتمد عباسی یکی دیگر از خلفای بنی عباس به...


ادامه ...

15 رجب

١- شهادت امام صادق علیه السلام٢ - وفات عقیله بنی هاشم حضرت زینب (سلام الله علیها)٣ -...


ادامه ...

16 رجب

مرگ مهتدی بالله عباسی شانزدهم رجب سال ۲۵۶ هـ .ق. مهتدی بالله، چهاردهمین خلیفه عباسی به قتل رسید...


ادامه ...

17 رجب

مرگ مامون عباسی در هفدهم رجب سال ۲۱۸ هـ .ق. عبدالله بن هارون، ملقب به مامون یکی دیگر...


ادامه ...

18 رجب

١ ـ وفات ابراهیم فرزند پیامبرگرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم)٢ ـ مرگ معتمد...


ادامه ...

19 رجب

وقوع غزوه تبوک در نوزدهم رجب سال نـهم هـ .ق. غـزوه تبـوک بـین سپاه اسـلام و لشکریان روم...


ادامه ...

24 رجب

١ ـ فتح خیبر به دست امیرمؤمنان علیه السلام٢ ـ درگذشت عمر بن عبدالعزیز۱ ـ فتح خیبر...


ادامه ...

25 رجب

شهادت حضرت موسی بن جعفر علیه السلام بنا بر روایت مشهور، هفتمین اختر تابناک ولایت حضرت موسی بن...


ادامه ...

26 رجب

وفات حضرت ابوطالب علیه السلام عموی گرامی رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) بیست و...


ادامه ...

27 رجب

بعثت پیامبرگرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) در بیست و هفتم رجب در حالیکه ۴۰...


ادامه ...

28 رجب

١ ـ اقامه نخستین نماز جماعت در اسلام٢ ـ خروج امام حسین (علیه السلام) از مدینه به...


ادامه ...

29 رجب

١ ـ مرگ ابوحنیفه٢ ـ مرگ شافعی۱ ـ مرگ ابوحنیفهدر روز آخر رجب سال ۱۵۰ هـ .ق....


ادامه ...
01234567891011121314151617

انتشارات مؤسسه جهانی سبطين عليهما السلام
  1. دستاوردهای مؤسسه
  2. سخنرانی
  3. مداحی
  4. کلیپ های تولیدی مؤسسه

سلام ، برای ارسال سؤال خود و یا صحبت با کارشناس سایت بر روی نام کارشناس کلیک و یا برای ارسال ایمیل به نشانی زیر کلیک کنید[email protected]

تماس با ما
Close and go back to page