امر پنجم، تلاوت قرآن كه براى هر آيه آن يك درجه قارى آن را در بهشت بالا مىبرد كه در حديث دارد، فرداى قيامت در بهشت به او مىگويند: «اقْرَأْ وَارْقَ»[1] و در
قرآن مىفرمايد: (فَاقْرَوُا ما تَيَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ) الى قوله: (فَاقْرَوُا ما تَيَسَّرَ مِنْهُ)[2] و قرائت
قرآن بايد شمرده قرائت كرد به اصطلاح و به زبان ما تند و تند كه كلمات آن مفهوم نشود نبايد خواند كه مىفرمايد: (وَ رَتِّلِ الْقُرْآنَ تَرْتِيلاً)[3] و با حال خضوع و خشوع و
توجه به معانى آن و در آيات عذاب استعاذه كردن و در آيات ثواب طلب نمودن و ساير آداب قرائت.
]دعاى ختم قرآن[
امر ششم، سزاوار است پس از ختم كلام الله ادعيه مأثوره از ائمه اطهار: را تلاوت كند كه افضل آنها دعاى صحيفه كامله سجاديه است و نيز سزاوار است كه پس از ختم شروع كند از اول قرآن كه وصل شود آخر آن به اول آن و بداند كه يكى از شفعاى بزرگ در روز قيامت قرآن مجيد است، كسانى را كه او را تلاوت كردند و به دستوراتش عمل نمودند و او را محترم شمردند و به تنبيهات او متنبّه شدند.
ديگر استشفاء به قرآن مجيد است كه بر هر دردى ظاهريه و باطنيه شفادهنده است، چنانچه مىفرمايد: (يا أَيُّهَا النّاسُ قَدْ جاءَتْكُمْ مَوْعِظَةٌ مِنْ رَبِّكُمْ وَ شِفاءٌ لِما فِى الصُّدُورِ وَ هُدىً وَ رَحْمَةٌ لِلْمُوْمِنِينَ)[4] و نيز مىفرمايد: (قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدىً وَ
شِفاءٌ)[5] و نباشيد جزو كسانى كه قرآن خصم آنها باشد و آنها را لعن كند كه
فرمودند: «رُبَّ تَالٍ لِلْقُرآنِ وَ القُرآنُ يَلْعَنُهُ»[6] .
ديگر قرآن را با خود نگاه داريد كه حافظ از جميع بلاها و تصادفات است و در خانهها تعطيل نگذاريد، وَلَو چند آيه از او تلاوت شود.
الْحَمْدُ للهِِ، وَالصَّلاةُ وَالسَّلامُ عَلَى أنْبِياءِ اللهِ، سِيَّمَا رَسُولِ اللهِ
وَ آلِهِ آلِ اللهِ، وَاللَعْنُ عَلَى أعْدَائِهِمْ أعْداءِ اللهِ إلى يَوْمِ لِقَاءِ اللهِ.
اللَهُمَّ اغْفِرْ لِي وَاحْشُرنِي مَعَ القُرآنِ وَ مَنْ نَزَلَ إلَيْهِ وَآلِهِ، بِحَقِّهِمْ
صَلَوَاتُ اللهِ عَلَيْهِمْ. وَ أَنَا الْعَبْدُ الْحَقِيرُ الْفَقِيرُ الذَلِيلُ الْمُذْنِبُ
الْمُقَصِّرُ، السَّيِّدُ عَبْدُالْحُسَينِ الْمَدْعُوُّ بِالطَّيِّبِ[7] .
* * *
با حمد و ثناى بارى تعالى، با پايان يافتن جلد بيست وسوم اين تفسير مبارك، كه شامل سورههاى: طارق تا پايان سوره ناس، با پژوهش واضافات جديد مؤسسه جهانى سبطين 8 در ماه ربيع الأول سال 1435 قمرى مصادف با بهمن سال 1392 شمسى، اين دوره از تفسير نيز به اتمام رسيد
[1] . بخوان و بالا برو. روايت اين گونه در منابع آمده است: امام صادق و كاظم8 فرمودند: «من ماتَمِنْ أوليائنا و شيعتِنا ولم يُحسِن القرآنَ عُلِّمَ في قبره لِيَرْفَعَ الله فيه دَرَجَتَهُ، فَإنَّ دَرَجاتِ الجَنَّةِ على قدرِ عَدَدِآياتِ القرآنِ فيقالُ لِقارىء القرآنِ: إقرَأ وَارقَ؛ هر كه از دوستداران و شيعيان ما بميرد و قرآن خواندن راياد نگرفته باشد در قبر به او مىآموزند تا به واسطه آن درجاتش افزون شود، زيرا درجات بهشتبه عدد تعداد آيات قرآن است پس به قارى قرآن گفته مىشود: بخوان و بالا برو». ر.ك: كافى: ج2،ص606، ح10؛ وسائل الشيعة: ج6، ص224، ح8 و بحارالأنوار: ج89، ص180، ح10.
[2] . ]اينك[ هر چه از قرآن ميسّر مىشود بخوانيد... پس هر چه از قرآن ميسّر شد تلاوت كنيد. سورهمزّمّل: آيه 20.
[3] . و قرآن را شمرده شمرده بخوان. همان: آيه 4.
[4] . اى مردم، به يقين، براى شما از جانب پروردگارتان اندرزى، و درمانى براى آنچه در سينههاست،و رهنمود و رحمتى براى گروندگان به خدا آمده است. سوره يونس: آيه 57.
[5] . بگو: «اين كتاب براى كسانى كه ايمان آوردهاند رهنمود و درمانى است». سوره فصّلت: آيه 44.
[6] . چه بسا كسى تلاوت كننده قرآن است در حالى كه قرآن او را لعنت مىكند. ر.ك: معارجاليقين(جامع الأخبار): ص130 و شرح نهج البلاغة«ابن ميثم بحرانى»: ج1، ص209.
[7] . سپاس مخصوص خداست و صلوات و سلام بر پيامبران خدا به خصوص رسول خدا و خانداناو، كه آل الله هستند، و لعنت بر دشمنان آنان كه دشمنان خدا هستند تا روز ديدار با خدا. خداوندا،مرا ببخش و با قرآن و با هر كه قرآن بر او نازل شده و خاندان او به حق آنان كه صلوات خدا بر آنانباد، محشور فرما. و من بنده حقير فقير ذليل گنهكار مقصر، سيد عبدالحسين، مشهور به طيّب هستم.
شرافت وعظمت تلاوت قرآن
- بازدید: 1611