پیامد های حسادت:
1- غیبت در خفاء :شخص نیست و من شروع میکنم پشت سر از او صحبت کردن ,یکی از ریشه های غیبت حسادت است.
2- تملق در حضور شخص: الان که پیش شخص هستم اصلا حرفهایی که در پشت او زدم را نمی زنم و از او تعریف میکنم.این کار نفاق است.
3- شادی در گرفتاری دیگران:متوجه میشوم این شخصی که به او حسادت میکردم تصادف کرده یا مثلا گرفتاری برایش پیش آمده ,در دلم خوشحال هستم و ممکن است در ظاهر بروز ندهم اما از درون از گرفتاری و مشکل او خوشحالم.
4- غم و ناراحتی در خوشحالی و موفقیت دیگران:مثلا شخص با نمره های بسیار عالی قبول شده من ناراحت شوم,حضرت علی علیه السلام میفرمایند: حسد تو صفتی هستی که اول به خود حاسد ضرر میرسانی, یعنی قبل از اینکه به شخص مقابل لطمه و ضرری برسد من خودم را اذیت میکنم.
5-تعریف با نقطه ضعف:مثلا از کسی تعریف میکند و میگوید خیلی خوب است و یک اما می آورد,مثلا اما نمیدانی اخلاقش با خانواده چطور است.
6-خود برزگ بینی و خود ستایی:از دیگران میگوید و بعد می گوید من که از این کارها نمیکنم ,حسادت را ابراز میکند با برائت خودش مثلا از کارهای ناشایست شخصی که به او حسادت میکند.
7-شماتت در مصیبت:حسادت خود را در شماتت شخص نسبت به اتفاقی که برای او افتاده نشان میدهد,مثلا شخص کارش به طلاق کشیده به او میگوید از اول گفتم این زن را نگیر..
معروف است که حضرت ایوب علی نبینا و آله و علیه السلام بعد از هفت سال بیماری شفا گرفت به او گفتند کدام مصیبت بر تو سخت تر بود؟فرزندان,همسر,دام و زراعت و سلامتت از دست رفت و آنهمه سختی کدامش بدتر بود؟گفت شماتت مردم...
به مناسبت سالروز شهادت بی بی دو عالم , حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها دسته عزاداری و سوگواری با
ادامه خبر...هم زمان با ايام سوگواری سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين عليه السلام ، مجلس عزاداری با حضور عاشقان
ادامه خبر...
|